dania główne 22.01.2022

Julien z ziemniakami i grzybami w doniczkach

1 godz. 10 min.
2 porcje
Julien z ziemniakami i grzybami w doniczkach
Kseniya, stock.adobe.com
0

Być może każda gospodyni ma swój ulubiony przepis Juliena z ziemniakami i grzybami. To francuskie danie od dawna jest codziennym klasykiem w wielu krajach. Dziś chcę podzielić się z wami sekretem gotowania w doniczkach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż mąkę na maśle na złoty kolor. Dodaj śmietanę, dokładnie wymieszaj i gotuj sos przez minutę.

Pokrój osobno i podsmaż grzyby z cebulą.

Dodaj do nich pokrojonego kurczaka, dopraw do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Pokrój ziemniaki w kostkę i włóż do doniczek.

Na wierzch ułożyć zawartość patelni, polać sosem i przykryć startym serem.

Piec Julien przez 30-40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy