Wydawałoby się, że gotowanie indyka nie jest trudne. Ale uwierz mi, jest duża różnica: po prostu ugotuj mięso lub ugotuj je poprawnie. W tej drugiej wersji indyk jest soczysty, aromatyczny i bardzo smaczny.
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- brokuły - 400 g
- liść laurowy - 1 rzecz
- czarny pieprz - 5 groszek
- pietruszka - 5 gałązki
- sól - 2 łyżeczka
- woda - 1,5 L
- lód - 3 Kubica
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz pierś z indyka, włóż do rondla i przykryj zimną wodą.
Dodaj sól, liść laurowy, czarny pieprz i pietruszkę związaną w pęczek. Gotuj przez 30 minut po ugotowaniu.
Wyłącz ogrzewanie i pozostaw mięso na 15 minut w bulionie.
Brokuły opłucz, podziel na różyczki.
W osobnym rondlu zagotuj osoloną wodę, dodaj brokuły i gotuj przez 5 minut.
Przenieś brokuły do wody z lodem i odstaw na 10 minut.
Połóż brokuły i pokrojonego indyka na talerzu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy