Kremowa zupa kalafiorowa jest bardzo niezwykła zarówno pod względem smaku, jak i wyglądu. Zachowuje niesamowity kremowo-biały kolor, który natychmiast wywołuje chęć spróbowania Dania. A jego najdelikatniejszy posmak z pewnością docenią nawet smakosze.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na maśle.
Rozłóż kalafior na różyczki i pokrój kilka z nich w cienkie plasterki. Opiekaj je osobno do dekoracji.
Wyślij drobno posiekane ziemniaki i kalafior do cebuli, zalej gorącą wodą, dopraw i gotuj przez 20-25 minut po ugotowaniu.
Spuść płyn, ale nie wylewaj. Zmiel warzywa blenderem, wlej śmietanę i dodaj odpowiednią ilość bulionu do pożądanej konsystencji.
Ponownie podgrzej zupę i udekoruj talerzami kalafiora. Możesz dodać łyżkę sosu sojowego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy