pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z wieprzowiną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z wieprzowiną
fotoru, stock.adobe.com
0

Tradycyjnie barszcz ukraiński prawie nie był gotowany na wieprzowinie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby nieco zmienić przepis. Oferuję świetną opcję domową dla całej rodziny! Podawaj ze śmietaną, ziołami, smalcem lub pampuszkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wieprzowinę do miękkości. Odcedź bulion.

Do wrzącego bulionu wyślij ziemniaki i jeden starty burak. Po 15 minutach dodaj świeżą kapustę.

Drobno posiekaj drugie buraki, marchewkę, paprykę i cebulę i smaż do miękkości.

Dodaj do smażenia koncentrat pomidorowy, kiszoną kapustę i trochę bulionu. Dusić przez 7 minut pod pokrywką.

Przenieś smażenie na patelnię, dodaj fasolę w puszkach i przyprawy i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy