Tradycyjnie barszcz ukraiński prawie nie był gotowany na wieprzowinie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby nieco zmienić przepis. Oferuję świetną opcję domową dla całej rodziny! Podawaj ze śmietaną, ziołami, smalcem lub pampuszkami.
Składniki
- wieprzowina - 350 g
- ziemniaki - 4-5 sztuk
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- fasola (puszka) – 120 g
- kapusta - 150 g
- kapusta kiszona - 180 g
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wieprzowinę do miękkości. Odcedź bulion.
Do wrzącego bulionu wyślij ziemniaki i jeden starty burak. Po 15 minutach dodaj świeżą kapustę.
Drobno posiekaj drugie buraki, marchewkę, paprykę i cebulę i smaż do miękkości.
Dodaj do smażenia koncentrat pomidorowy, kiszoną kapustę i trochę bulionu. Dusić przez 7 minut pod pokrywką.
Przenieś smażenie na patelnię, dodaj fasolę w puszkach i przyprawy i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy