pierwsze dania 22.01.2022

przezroczyste ucho z czerwonej ryby i warzyw

55 min
5 porcji
Przezroczyste ucho z czerwonej ryby i warzyw
aksinya1991, stock.adobe.com
0

Chcesz nauczyć się gotować przezroczyste ucho? Cały sekret polega na tym, że bulion należy przefiltrować. Ważną rolę odgrywa również jakość ryb. Spróbuj zrobić ucho z czerwonej ryby i warzyw. Wynik z pewnością cię zadowoli.

Składniki

dla ucha:
do zgłoszenia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz filet z czerwonej ryby, pokrój na średnie kawałki i włóż do rondla.

Dodaj wodę, liście laurowe, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Obierz ziemniaki i marchewkę, pokrój. Pokrój pomidory na pół.

Obierz cebulę i wykonaj głębokie nacięcia w kształcie krzyża.

Dodaj cebulę do garnka z rybą i gotuj przez 15 minut.

Złów rybę i cebulę, odcedź bulion przez gazę.

W rondelku z bulionem wsyp ziemniaki, pomidory i marchewkę. Gotuj przez 10 minut.

Dodaj łososia, sól i gotuj przez 5 minut. Wyłącz i nalegaj pod przykryciem przez 15 minut.

Wlej ucho do talerzy, dodaj tymianek i koperek.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy