Tradycyjnie barszcz ukraiński jest często podawany ze świeżymi posiekanymi ziołami. Ale od tego czasu gama dostępnych produktów znacznie wzrosła. Proponuję spróbować użyć kiełkujących kiełków. Co więcej, od pszenicy i słonecznika po rzodkiewki i fasolę mung.
Składniki
- wołowina - 350 g
- kapusta - 200 g
- czerwona kapusta - 100 g
- Burak - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- ziemniaki - 300 g
- czerwona fasola (puszka) – 130 g
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości i odcedź bulion. Ugotuj w nim ziemniaki.
Po 10 minutach dodaj obie posiekane kapusty.
Zetrzyj buraki i marchewki. Posiekaj cebulę i podsmaż wszystko razem, aż będzie miękkie. Dodaj koncentrat pomidorowy i trochę bulionu i gotuj pod przykryciem przez 5-7 minut.
Włóż pieczeń do barszczu. Dodaj fasolę i gotuj wszystko razem przez kolejne 7 minut.
Dopraw Barszcz, dodaj posiekany czosnek z kiełkami i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy