pierwsze dania 23.02.2022

Barszcz Zielony ze szczawiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz Zielony ze szczawiem
ld1976, stock.adobe.com
0

Zielony barszcz ze szczawiem to klasyk kuchni rosyjskiej. Dzisiaj powiem Ci, jak go odpowiednio ugotować, aby nic się nie gotowało. Wolę podawać go z jajkiem w koszulce, ale możesz ugotować jajko według własnego gustu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 15 minut.

Posiekaj cebulę i seler i smaż przez 5 minut. Wyślij do zupy.

Pokrój szczaw i wszystkie warzywa, wyślij tam i zagotuj. Doprawić.

Wlej białko jaja, ciągle mieszając. Gotuj zielony barszcz przez kolejną minutę lub dwie i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy