Czeska kuchnia jest bogata w obfite przepisy na mięso. W tym kilka różnych sposobów gotowania pachnących żeberek wieprzowych. Jedną z tych metod podzielę się z wami dzisiaj. Nie jest do tego potrzebny oddzielny dodatek.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- kapusta kiszona - 1 kg
- woda - 100 ml
- cukier - 1 szczypta
- Olej roślinny - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka w porcje i smaż na oleju na patelni, aż będą złote.
Dodaj drobno posiekaną cebulę i przyprawy i smaż przez kolejne 5 minut.
Wyciśnij kiszoną kapustę i dodaj tam. Następnie dodaj cukier i wodę i wymieszaj.
Dusić naczynie na minimalnym ogniu pod przykryciem przez 1-1, 5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy