Te zdrowe i pożywne kanapki są przygotowywane w kilka minut. Twaróg doskonale podkreśla orzechowo-maślany smak awokado, a cytryna dodaje blasku tej przekąsce. Wybierz chleb według własnego uznania - zrobi to absolutnie każdy, świeży.
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- ser twarogowy - 120 g
- awokado - 0,5 szt.
- cytryna - 2 plasterki
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Zieleń - do dekoracji
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kromki świeżego chleba posmaruj twarogiem.
Pokrój miąższ połowy awokado na plasterki, skrop sokiem z cytryny, aby się nie ściemniał, połóż na twarogu.
Na każdą kanapkę w razie potrzeby dodaj plasterek cytryny, sól i pieprz do smaku, przed podaniem udekoruj ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy