pieczenie 05.01.2023

Baursaki na kefirze z sodą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Baursaki na kefirze z sodą
Alexandr Vlassyuk, stock.adobe.com
0

Najprostsze domowe baursaki można przygotować na kefirze z sodą. Plusem jest to, że w tym cieście nie ma drożdży, więc przygotowanie go zajmuje mniej czasu. Okazuje się, że jest to doskonałe rozwiązanie w pośpiechu, również z improwizowanych składników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij trzepaczką kefir, cukier, sól, jajko i sodę.

Wlej tę mieszaninę do przesianej mąki i zagniataj ciasto.

Daj mu pół godziny odpoczynku pod ręcznikiem i zwiń w warstwę.

Pokrój małe baursaki w dowolny wygodny sposób. Usmaż je na głębokim tłuszczu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy