sosy 06.06.2023

marynata do pieczarek na grillu z majonezem

5 min
4 porcje
Marynata do pieczarek na grillu z majonezem
murziknata, stock.adobe.com
0

Przepis wymaga majonezu o zawartości tłuszczu nie wyższej niż 20%. Zwykle nazywa się to" lekkim "i"sałatkowym". Z takim majonezem marynata do pieczarek jest dość płynna. Jest wygodny w obsłudze, szybko impregnuje grzyby.

Składniki

  • majonez - 250 g
  • sok z cytryny - 2 art.
  • czosnek - 3 ząbki
  • koperek - 3 gałązki
  • sól - 10 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj koperek i obrany czosnek.

Połącz majonez, sok z cytryny i sól.

Dodaj koperek, czosnek i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy