Najlepszym nadzieniem do lasagne jest sos boloński. Jest uwielbiany za bogaty i bogaty smak, a także jest bardzo satysfakcjonujący, ponieważ jest przygotowywany na bazie mięsa mielonego. To prawdziwy klasyk kuchni włoskiej, a dziś opowiem o nim więcej.
Składniki
- mięso mielone - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- seler - 1 łodyga
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- woda - 1 szkło
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- Olej roślinny - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj warzywa i smaż na oleju przez około 5 minut.
Dodaj mięso mielone i smaż przez kolejne 10 minut, ciągle rozbijając grudki.
Dodaj pomidora, wodę i przyprawy. Wymieszać.
Dusić Bolognese przez 30-40 minut pod przykryciem na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy