sosy 30.05.2023

sos bolognese do lasagne

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sos bolognese do lasagne
GCapture, stock.adobe.com
0

Najlepszym nadzieniem do lasagne jest sos boloński. Jest uwielbiany za bogaty i bogaty smak, a także jest bardzo satysfakcjonujący, ponieważ jest przygotowywany na bazie mięsa mielonego. To prawdziwy klasyk kuchni włoskiej, a dziś opowiem o nim więcej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj warzywa i smaż na oleju przez około 5 minut.

Dodaj mięso mielone i smaż przez kolejne 10 minut, ciągle rozbijając grudki.

Dodaj pomidora, wodę i przyprawy. Wymieszać.

Dusić Bolognese przez 30-40 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy