Jeśli lubisz oryginalne keczupy o różnych smakach, ten przepis na pewno ci się przyda. Keczup tatarski różni się od zwykłego klasycznego. I raczej nie znajdziesz go w sklepie. Ale jest bardzo łatwy do samodzielnego przygotowania.
Składniki
- pasta pomidorowa - 3 art.
- skrobia - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- koperek (posiekany) – 1 art.
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- suszone chili - 1 szczypta
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 1 CZ. l.
- woda - 80 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozcieńczyć skrobię w wodzie i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj.
Gotuj keczup przez kilka minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy