pierwsze dania 22.01.2022

Polska kapusta z wieprzowiną, boczkiem i warzywami

1 godz. 30 min.
6 porcji
Kapusta Polska z wieprzowiną, boczkiem i warzywami
Marcus Z-pics, stock.adobe.com
0

Polski kapustnik to popularne danie, które jest dobrze znane wielu osobom. Istnieją różne przepisy na tę zupę, ale najbardziej podoba mi się ta opcja. Z aromatycznym boczkiem i dwoma rodzajami kapusty okazuje się szczególnie smaczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, pokrój na małe kawałki i włóż do garnka.

Dodaj zimną wodę, czarny pieprz i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.

Pokrój boczek, białą kapustę, obraną cebulę, ziemniaki i marchewkę.

Rozgrzej olej na głębokiej patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 2 minuty.

Przenieś smażenie na patelnię, dodaj ziemniaki, boczek, oba rodzaje kapusty i gotuj przez 15 minut.

Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy