Zupa z puree z brokułów sama w sobie jest bardzo dobra ze swoim wyrazistym smakiem i jasnym, bogatym kolorem. Ale może być jeszcze ciekawszy! Wystarczy dodać trochę pachnącej zieleni, a zwłaszcza mięty! Podawaj danie z grzankami lub grzankami.
Składniki
- brokuły - 2 kochana
- Zieleń - 1 pęczek
- mięta - 0.5 pęczek
- bulion warzywny - 1 L
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj czosnek i podgrzej go przyprawami na oliwie z oliwek.
Dodaj różyczki brokułów i przykryj bulionem warzywnym. Gotuj przez 10 minut.
Dodaj posiekaną miętę i zioła i gotuj zupę jeszcze przez kilka minut.
Zmiel wszystko razem za pomocą blendera. W razie potrzeby rozcieńczyć do pożądanej konsystencji wodą lub bulionem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy