pierwsze dania 22.01.2022

zupa miso z wieprzowiną i warzywami

50 min
4 porcje
Zupa miso z wieprzowiną i warzywami
sasazawa, stock.adobe.com
0

Popularną japońską zupę miso można również przygotować z wieprzowiną. Ten dodatek sprawi, że danie będzie jeszcze bogatsze i smaczniejsze. Na pewno będziesz mile zaskoczony oryginalnym połączeniem sosu rybnego, pasty miso i aromatycznego mięsa!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, osusz i pokrój na małe kawałki.

Obierz i pokrój ziemniaki, rzodkiewkę, marchewkę, cebulę.

Smaż wieprzowinę na oleju roślinnym na złoty kolor.

Dodaj cebulę, rzodkiewkę i kontynuuj gotowanie przez 3-5 minut.

Dodaj ziemniaki i marchewkę. Mieszaj i przykryj przez 5 minut.

Wlej wrzącą wodę i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Osobno wymieszaj pastę miso, sosy rybne i sojowe. Dodaj kilka łyżek bulionu z patelni i wymieszaj.

Dodaj do zupy powstałą mieszankę i drobno posiekaną zieloną cebulę. Po 3 minutach wyłącz ogrzewanie i nalegaj pod pokrywką przez kolejne 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy