Wszystko genialne jest proste, a ta zapiekanka jest kolejnym potwierdzeniem popularnego pomysłu. Oprócz samej cukinii lub cukinii będziesz potrzebować bardziej różnorodnych warzyw i jajek. Jeśli chcesz, nadal możesz wypełnić go serem.
Składniki
- cukinia - 1 kg
- koperek - 0.5 pęczek
- pietruszka - 0.5 pęczek
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- śmietana - 100 ml
- jaja kurze - 4 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cukinię w plasterki.
Ubij jajka ze śmietaną i dodaj drobno posiekane zioła, zieloną cebulę i czosnek.
Ułóż cukinię w formie warstwami, od czasu do czasu polewając polewą jajeczną.
Wyślij zapiekankę do piekarnika na 35-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy