Aby uniknąć marnowania czasu na przygotowanie przystawki, piecz tilapię z ryżem jednocześnie. Jednocześnie proponuję dodać trochę warzyw i bazylii – a pełne danie główne jest gotowe. Z pewnością spodoba się Twoim domownikom, a jednocześnie mogą zaskoczyć gości podczas świątecznej uczty.
Składniki
- Tilapia - 600 g
- ryż - 100 g
- woda - 200 ml
- oliwa z oliwek - 1 art.
- pomidory koktajlowe - 200 g
- bazylia - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj filety z tilapii i włóż do formy.
Wlej suchy ryż dookoła, zalej wodą i wlej tam olej.
Dodaj wiśnie przekrojone na pół i posiekaną bazylię.
Piec naczynie w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około 25 minut pod przykryciem lub pod folią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy