Jeśli po prostu myślisz, z czym jeszcze ugotować udka z kurczaka, wypróbuj tę opcję! Zielony groszek, kukurydza, a także bardzo aromatyczna marynata na bazie musztardy Dijon na złotą skórkę. W rzeczywistości jest jeszcze bardziej apetyczny niż się wydaje!
Składniki
- udka z kurczaka - 800 g
- kukurydza - 250 g
- zielony groszek - 250 g
- oliwa z oliwek - 50 ml
- sos sojowy - 100 ml
- musztarda Dijon - 2 art.
- Curry - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż udka z kurczaka, groszek i kukurydzę w formie.
Wymieszaj pozostałe składniki i polej kurczaka tą marynatą.
Wymieszaj i wyślij wszystko do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy