dania główne 22.01.2022

omlet nadziewany boczkiem i smażonymi pieczarkami

25 min
2 porcje
Omlet z nadzieniem z boczku i smażonych pieczarek
M.studio, stock.adobe.com
0

Omlet można przygotować z różnymi dodatkami. Najbardziej lubię z boczkiem i pieczonymi pieczarkami. Nic skomplikowanego, ale w końcu danie okazuje się bardzo smaczne i satysfakcjonujące. Trochę świeżych warzyw, ziół i zdrowe śniadanie gotowe!

Składniki

do omletu:
  • jaja kurze - 4 kawałki
  • mleko - 4 art.
  • Zieleń (Dowolna) – 2 gałązki
  • soda spożywcza - 0,5 łyżeczka
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • masło - 20 g
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki i boczek.

Rozgrzej masło na patelni i smaż pieczarki do miękkości. Posyp solą i gałką muszkatołową.

Połącz jajka, sól, mielony pieprz i mleko. Możesz użyć widelca lub trzepaczki.

Dodaj sodę i drobno posiekane warzywa. Ponownie wymieszaj masę.

Nasmaruj patelnię olejem i podgrzej.

Wlej przygotowaną mieszaninę i gotuj przez 1,5 minuty na średnim ogniu.

Zmniejsz ogień, przykryj i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.

Ułóż omlet na talerzu, z jednej strony Dodaj pieczarki i boczek. Złóż omlet na pół.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy