dania główne 22.01.2022

pieczona makrela w marynacie musztardowej

50 min
2 porcje
Pieczona makrela w marynacie musztardowej
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Musztarda Dijon jest gotową marynatą i byłoby dziwnie jej nie używać. Proponuję upiec w nim kawałki makreli z marchewką. Ryba nabiera bardzo niezwykłego pikantnego smaku i możesz doprowadzić go do perfekcji za pomocą swoich ulubionych przypraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj obraną makrelę i losowo posiekaj marchewki.

Natrzyj rybę przyprawami i musztardą Dijon ze wszystkich stron.

Ułóż wszystko na folii, posyp papryką i skrop olejem.

Zawiń i piecz przez 40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy