Musztarda Dijon jest gotową marynatą i byłoby dziwnie jej nie używać. Proponuję upiec w nim kawałki makreli z marchewką. Ryba nabiera bardzo niezwykłego pikantnego smaku i możesz doprowadzić go do perfekcji za pomocą swoich ulubionych przypraw.
Składniki
- makrela - 1 rzecz
- musztarda Dijon - 2-3 art.
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- marchew - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj obraną makrelę i losowo posiekaj marchewki.
Natrzyj rybę przyprawami i musztardą Dijon ze wszystkich stron.
Ułóż wszystko na folii, posyp papryką i skrop olejem.
Zawiń i piecz przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy