Sałatka z bakłażana z fasolą na zimę to idealny sposób na cieszenie się smakiem i korzyściami niebieskimi przez cały sezon. Stanie się nie tylko doskonałym dodatkiem lub przekąską, ale także cennym źródłem witamin i pierwiastków śladowych. Ponadto jest bardzo satysfakcjonujący, w porównaniu z sałatkami warzywnymi.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.
Przełóż pomidory i czosnek przez maszynkę do mięsa. Pozostałe warzywa pokrój losowo.
Gotuj masę pomidorową przez 10 minut.
Dodaj wszystkie składniki oprócz octu i ziół.
Gotuj sałatkę przez pół godziny na małym ogniu.
Dodaj zioła i ocet, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut i ułóż sałatkę w wysterylizowanych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy