Podroby są często pozbawione uwagi i okazują się na próżno. Spróbuj ugotować szaszłyki z nerek wołowych na grillu, a zrozumiesz, o co chodzi. Aby pozbyć się specyficznego zapachu, wlej nerki na 1 dzień zimnym mlekiem.
Składniki
- nerki wołowe - 1 kg
- mleko - 1 L
- wino - 50 ml
- Olej roślinny - 2 art.
- ocet jabłkowy - 2 art.
- chmiel-suneli - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój nerki, włóż do miski i napełnij mlekiem przez 1 dzień.
Wrzuć nerki do durszlaka, spłucz pod bieżącą wodą, a następnie połóż na ręczniku papierowym i dokładnie osusz.
Włóż pąki do miski, dodaj sól, przyprawy, ocet, wino i olej. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Umieść pąki na szaszłykach i smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy