dania główne 20.07.2023

szaszłyki z nerki wołowej na grillu

30 min
4 porcje
Szaszłyki z nerek wołowych na grillu
bbivirys, stock.adobe.com
0

Podroby są często pozbawione uwagi i okazują się na próżno. Spróbuj ugotować szaszłyki z nerek wołowych na grillu, a zrozumiesz, o co chodzi. Aby pozbyć się specyficznego zapachu, wlej nerki na 1 dzień zimnym mlekiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój nerki, włóż do miski i napełnij mlekiem przez 1 dzień.

Wrzuć nerki do durszlaka, spłucz pod bieżącą wodą, a następnie połóż na ręczniku papierowym i dokładnie osusz.

Włóż pąki do miski, dodaj sól, przyprawy, ocet, wino i olej. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Umieść pąki na szaszłykach i smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy