dania główne 22.01.2022

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i szpinakiem

1 godz. 0 min.
8 porcji
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i szpinakiem
lilechka75, stock.adobe.com
0

Każda gospodyni ma swój przepis na służbie, który pomaga we właściwych sytuacjach. Dla mnie to zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i szpinakiem. Przygotowanie jest proste, okazuje się smaczne i bardzo przydatne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ziemniaki w mundurach do miękkości, ostudź i obierz.

Pokrój topiony ser, ziemniaki, pieczarki i obraną cebulę.

Szpinak opłucz, strząśnij nadmiar wody i rozerwij rękami.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pieczarki i kontynuuj gotowanie przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

W osobnym pojemniku ubij jajka z mlekiem.

Dodaj sól, mielony pieprz i stopiony ser.

Połącz ziemniaki, smażone pieczarki i szpinak.

Włóż masę do formy wysmarowanej oliwą z oliwek i wyślij na pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. W zależności od grubości warstwy i funkcji piekarnika czas może się nieznacznie różnić.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy