Masz dość monotonnych przepisów? Spróbuj zrobić niezwykły omlet ze szpinakiem. Obfite danie przez długi czas zaspokoi głód, uzupełni zapas witamin i doda energii. Szpinak można pokroić na kawałki o różnych rozmiarach lub dodać w całości.
Składniki
- jaja kurze - 5 sztuk
- śmietana - 2 art.
- mleko - 3 art.
- szpinak - 30 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- masło - 10 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Szpinak opłucz, strząśnij z wody i rozerwij na kawałki rękami.
Opłucz jajka, osusz i rozbij do miski.
Dodaj śmietanę, mleko, sól, mielony pieprz i dobrze wstrząśnij widelcem.
Dodaj szpinak i jeszcze raz wymieszaj.
Nasmaruj miskę wolnowaru olejem, wlej przygotowaną mieszaninę i zamknij pokrywkę.
Gotuj przez 20 minut w trybie "Pieczenia".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy