Uważa się, że bułkę z kurczaka najłatwiej upiec w piekarniku. Ale w rzeczywistości istnieją różne opcje - na przykład można go ugotować. Mówię przepis, Jak to zrobić poprawnie, aby się nie rozpadł i nie wyschł!
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- Zieleń - 6 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, seler, zioła i czosnek.
Rozwiń i ubij filety w jedną solidną warstwę. Natrzyj przyprawami do smaku.
Losowo rozłóż nadzienie i zwiń ciasną rolkę. Dokręć go mocno folią spożywczą w kilku warstwach.
Włóż bułkę do wrzącej wody, aby całkowicie ją przykryła.
Gotuj na małym ogniu przez około 70 minut. Pozwól bułce ostygnąć bez wyjmowania jej z wody.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy