Łatwy letni przepis, mimo że podstawą zapiekanki są zwykłe ziemniaki. Cukinia, zielony groszek i trochę startego sera wszystko robią lepiej. Zwłaszcza w szczycie sezonu młodych warzyw.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- cukinia - 300 g
- zielony groszek - 120 g
- śmietana - 100 ml
- ser - 100 g
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki i cukinię w plasterki i włóż do formy, naprzemiennie warstwami.
Wypełnij wszystkie puste miejsca zielonym groszkiem.
Napełnij zapiekankę śmietaną, posyp zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami i ziołami.
Posyp tartym serem i gotuj naczynie w piekarniku przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy