dania główne 22.02.2022

hiszpański omlet w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Hiszpański omlet w powolnej kuchence
Vasiliy, stock.adobe.com
0

Ten przepis jest dla osób zainteresowanych obfitymi śniadaniami. Ugotuj omlet z ziemniakami, a nie pamiętasz jedzenia do obiadu. Ziemniaki można wstępnie ugotować lub upiec, tak jak ja.

Składniki

  • jaja kurze - 4 kawałki
  • ziemniaki (średni) – 3 kawałki
  • cebula - 1 rzecz
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • masło - 10 g
  • Olej roślinny - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę.

Włącz program "Pieczenie", dodaj ziemniaki zmieszane z olejem roślinnym i zamknij pokrywkę. Gotuj przez 30 minut, a następnie przenieś ziemniaki do osobnej miski.

Przełącz powolną kuchenkę na tryb "smażenia", dodaj cebulę i smaż na złoty kolor. Umieść gotową cebulę również w osobnym pojemniku.

Lekko ubij jajka, sól i zmielony pieprz.

Dodaj schłodzone ziemniaki i cebulę do mieszanki jajecznej, wymieszaj.

Posmaruj miskę wolnowaru masłem, rozłóż mieszankę jajeczno-warzywną i zamknij pokrywkę. Gotuj przez 20 minut w programie "Pieczenie " lub"omlet".

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy