Możesz ugotować pyszny pilaw bez mięsa. To danie spodoba się każdemu, kto podąża za figurą, trzyma się postu lub po prostu unika ciężkiego jedzenia. Będziesz potrzebował ryżu, standardowego zestawu warzyw i przypraw. W razie potrzeby nie można dodawać czosnku.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidora, marchewkę, obraną cebulę i paprykę.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.
Dodaj paprykę, pomidora i ząbki czosnku zmiażdżone rączką noża. Kontynuuj pieczenie przez 7-10 minut.
Dodaj umyty ryż, sól, Zira,chmiel-suneli i wymieszaj.
Wlej gorącą wodę, przykryj i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Pozostaw gotowe danie pod przykryciem na 15 minut. Podczas serwowania dodaj świeżą kolendrę do talerza.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy