dania główne 22.01.2022

pilaw bez mięsa

45 min
4 porcje
Pilaw bez mięsa
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Możesz ugotować pyszny pilaw bez mięsa. To danie spodoba się każdemu, kto podąża za figurą, trzyma się postu lub po prostu unika ciężkiego jedzenia. Będziesz potrzebował ryżu, standardowego zestawu warzyw i przypraw. W razie potrzeby nie można dodawać czosnku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidora, marchewkę, obraną cebulę i paprykę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

Dodaj paprykę, pomidora i ząbki czosnku zmiażdżone rączką noża. Kontynuuj pieczenie przez 7-10 minut.

Dodaj umyty ryż, sól, Zira,chmiel-suneli i wymieszaj.

Wlej gorącą wodę, przykryj i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Pozostaw gotowe danie pod przykryciem na 15 minut. Podczas serwowania dodaj świeżą kolendrę do talerza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy