dania główne 20.07.2023

szaszłyki z indyka na grillu

30 min
3 porcje
Szaszłyki z indyka na grillu
venge, stock.adobe.com
0

Wieprzowina i wołowina są najczęściej kupowane na kebaby. Proponuję dzisiaj spróbować czegoś nowego i zrobić szaszłyki z indyka. Do marynaty można użyć różnych składników. Lubię z sosem sojowym, olejem, przyprawami i solą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój skrzydła indyka na trzy części wzdłuż stawów, opłucz i złóż w misce.

Dodaj sól, przyprawy, olej i sos sojowy. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 4-6 godzin.

Ułóż skrzydła na wysmarowanym ruszcie i smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy