Wieprzowina i wołowina są najczęściej kupowane na kebaby. Proponuję dzisiaj spróbować czegoś nowego i zrobić szaszłyki z indyka. Do marynaty można użyć różnych składników. Lubię z sosem sojowym, olejem, przyprawami i solą.
Składniki
- skrzydła indyka (po 500-700 g) – 2 kawałki
- Olej roślinny - 3 art.
- sos sojowy - 2 art.
- papryka - 0,5 łyżeczka
- Zira - 0,5 łyżeczka
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój skrzydła indyka na trzy części wzdłuż stawów, opłucz i złóż w misce.
Dodaj sól, przyprawy, olej i sos sojowy. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 4-6 godzin.
Ułóż skrzydła na wysmarowanym ruszcie i smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy