dania główne 22.01.2022

wołowina w winie w doniczkach

2 godz. 30 min.
4 porcje
Wołowina w winie w garnkach
annapustynnikova, stock.adobe.com
0

Wołowina pieczona w winie nie dotyczy alkoholu, ale subtelnego aromatu i pięknego posmaku. Mówię Ci, jak go poprawnie ugotować i co jeszcze dodać, aby uzyskać naprawdę smaczne i piękne danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso w średnią kostkę i posiekaj warzywa z grzybami.

Lekko podsmaż pieczarki z czosnkiem, dodaj resztę warzyw i smaż przez kolejne 2-3 minuty.

Rozwałkuj wołowinę w mące i smaż osobno, aż się zarumieni.

Ułóż składniki w garnkach, dodaj wszystkie przyprawy i zioła i wlej wino.

Piec 2 godziny w 170 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy