dania główne 22.01.2022

klopsiki w sosie grzybowym

50 min
4 porcje
Klopsiki w sosie grzybowym
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Klopsiki w delikatnym i gęstym sosie grzybowym to niesamowite danie dla całej rodziny. Możesz dodać trochę posiekanych grzybów bezpośrednio do mięsa mielonego. Podczas serwowania radzę udekorować je gałązkami ulubionych zieleni. Nawiasem mówiąc, każdy zrobi mięso mielone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj jedną cebulę i wyślij do mięsa mielonego z gotowanym ryżem. Sól i pieprz, dodaj jajko i ugniataj, aż będzie gładkie.

Uformuj małe klopsiki i smaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Odłóż na bok.

Pokrój drugą cebulę i grzyby i smaż je, aż płyn wyparuje.

Sól i pieprz, wlej śmietanę i duś sos przez kilka minut. Dodaj roztopiony ser i gotuj na wolnym ogniu, aż się rozpuści.

Włóż klopsiki do sosu grzybowego, delikatnie wymieszaj i gotuj przez kolejne 15-20 minut pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy