dania główne 15.08.2022

pieczona owsianka grochowa

1 godz. 0 min.
2 porcje
Pieczona owsianka grochowa
jul_photolover, stock.adobe.com
0

Gotowanie owsianki grochowej w piekarniku jest podwójnie wygodniejsze, ponieważ tam równomiernie się nagrzewa i gotuje. W tym celu wolę używać garnków ceramicznych lub żeliwnego kotła z pokrywką. Bardzo wygodne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez co najmniej 5 godzin. Włóż do odpowiedniego pojemnika z pokrywką i napełnij wodą.

Gotuj owsiankę w piekarniku przez godzinę w 180 stopniach.

Drobno posiekaj i smaż cebulę z czosnkiem na złoty kolor.

10 minut przed końcem gotowania dodaj smaż i paprykę do owsianki.

W razie potrzeby na końcu zetrzyj go tłuczkiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy