dania główne 09.06.2022

zapiekanka z twarogu ze śmietaną i rodzynkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka z twarogu ze śmietaną i rodzynkami
Petrrgoskov, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele różnych sposobów, aby zapiekanka z twarogu była jeszcze delikatniejsza i bardziej soczysta. Jednym z nich jest dodanie kwaśnej śmietany, a następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak to zrobić. Garść-inne rodzynki też będą całkiem przydatne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj semolinę ze śmietaną i odstaw na 15 minut.

Zalej rodzynki gorącą wodą i odstaw NA7 minut.

Ubij jajka solą i cukrem na pianę i zmiel twaróg.

Wymieszaj wszystkie składniki i dodaj proszek do pieczenia ze skrobią.

Włóż masę do formy i piecz w piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy