Marchewki w kotletach rozwiązują jednocześnie dwa problemy. Po pierwsze, nadaje im jasny i apetyczny pomarańczowy odcień. Po drugie, sprawia, że mięso mielone jest delikatniejsze i bardziej soczyste. Takie kotlety docenią nawet dzieci, które wybrednie wybierają marchewki z innych potraw.
Składniki
- mielony kurczak - 500 g
- por - 50 g
- marchew - 100 g
- papryka - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- bułka tarta - 3 art.
- mąka kukurydziana (może być zwykły) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i cebulę, wymieszaj z mielonym mięsem i dopraw.
Dodaj jajko i mąkę, dobrze wymieszaj i uformuj małe placki.
Obtocz je w bułce tartej i smaż na patelni na średnim ogniu, aż się zarumienią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy