dania główne
25.11.2022
zapiekanka z twarogu z czekoladą w powolnej kuchence
1 godz. 0 min.
4 porcje
Do tego przepisu lepiej użyć kropli czekolady niż startej czekolady. Dzięki specjalnej obróbce cieplnej nie topią się podczas pieczenia, dlatego świetnie nadają się do pieczenia. Na przykład do zapiekanki z twarogu.
Składniki
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 4 art.
- mąka - 3 art.
- czekoladowe krople - 4 art.
- wanilina - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj twaróg z cukrem, jajkami i wanilią. Dodaj przesianą mąkę i wymieszaj.
Dodaj krople czekolady, ponownie wymieszaj.
Wyłóż miskę wolnowaru pergaminem i ułóż ciasto.
Gotuj zapiekankę w trybie Pieczenia przez 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy