Taka zapiekanka z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom domowego zamrażania. A wszystko dlatego, że kalafior, fasolka szparagowa i pozostałe składniki są niezwykle łatwe do znalezienia. Ale oczywiście możesz też wziąć świeże warzywa.
Składniki
- kalafior - 300 g
- brokuły - 300 g
- fasolka szparagowa - 150 g
- zielony groszek - 150 g
- śmietana - 200 ml
- jaja kurze - 4 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- zioła prowansalskie - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż wszystkie warzywa do formy.
Ubij śmietanę z jajkami, ziołami i przyprawami. Napełnij warzywa.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 35-40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy