dania główne 21.02.2022

papryka faszerowana po węgiersku

55 min
5 porcji
Papryka faszerowana po węgiersku
Fanfo, stock.adobe.com
0

Zdecydowanie powinieneś spróbować tej pysznej papryki! Nadzienie jest wstępnie smażone, więc nie trzeba ich dusić przez długi czas. Zgodnie z tradycją danie należy gotować na smalcu. Ale w razie potrzeby można go zastąpić olejem roślinnym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ryż opłucz, zalej wrzącą wodą i przykryj przez 15 minut.

Pokrój cukinię i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki.

Aktywuj tryb "smażenia", rozpuść smalec i smaż cebulę z marchewką na złoty kolor.

Dodaj cukinię, mięso mielone, mielony pieprz, sól i smaż przez kolejne 10 minut.

Papryka przygotuj: odetnij wierzchołki, ostrożnie usuń nasiona, spłucz.

Napełnij paprykę nadzieniem i złóż do miski wolnowaru.

Wlej gorącą wodę zmieszaną z sosem pomidorowym, sól i zamknij pokrywkę. Gotuj przez 25 minut w programie "duszenie".

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy