Oryginalnym i niezwykłym dodatkiem do klasycznych kotletów z kurczaka jest zielony groszek. Można go wziąć w całości lub wcześniej zmielić w blenderze. Wszystko zależy od preferowanej konsystencji mięsa mielonego.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- cebula - 0.5 kawałki
- zielony groszek - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jogurt - 2 art.
- mąka kukurydziana - 2-3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż filety przez maszynkę do mięsa z cebulą i czosnkiem.
Losowo posiekaj groszek i wymieszaj z mielonym mięsem.
Dodaj przyprawy, jogurt i mąkę kukurydzianą lub inną mąkę do smaku.
Uformuj małe placki i piecz je w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy