dania główne 25.01.2022

dorsz z ziemniakami w śmietanie

45 min
4 porcje
Dorsz z ziemniakami w śmietanie
Nata Bene, stock.adobe.com
0

Najdelikatniejszy dorsz z pieczonymi ziemniakami to takie proste, ale tak smaczne danie na co dzień. A jeśli dodasz więcej śmietany, staje się znacznie bardziej oryginalny. W dalszej części przepisu opowiem o wszystkich zawiłościach gotowania. Ale nie martw się, nawet początkujący kucharz z łatwością sobie z tym poradzi!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ziemniaki do połowy ugotowane, grubo posiekaj i włóż do formy.

Natrzyj kawałek dorsza przyprawami i ułóż na wierzchu.

Dodaj tymianek i polej wszystko śmietaną.

Piecz dorsza z ziemniakami w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut pod folią i kolejne 10-15 minut bez folii.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy