dania główne 06.04.2022

kotlety z kurczaka po kijowsku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kotlety z kurczaka w Kijowie
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

Klasykiem, który stał się znany na całym świecie, są kotlety z kurczaka w Kijowie. A dzisiaj powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować. Jest kilka sztuczek, które sprawią, że sam kotlet będzie delikatny, a nadzienie aromatyczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiękczone masło wymieszać z posiekanymi ziołami i czosnkiem. Dopraw, zwiń folią małą kiełbasą i wyślij do zamrażarki.

Pokrój filet i rozłóż go książką i cienko ubij przez folię.

Zawiń kawałek masła w każdy filet, aby nadzienie nie było nigdzie widoczne. Wyślij je do zamrażarki na kilka minut, aby się nie rozpadły.

Ubij jajka z przyprawami.

Zanurz każdy kotlet w jajku, bułce tartej, ponownie w jajku i bułce tartej.

Smażyć kotlety Kijowskie w dużej ilości oleju w głębokim tłuszczu na złoty kolor i ułożyć na papierowej serwetce.

Przenieś je do formy i wyślij na 20-30 minut do piekarnika w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy