Do tego przepisu radzę użyć gotowego kurczaka. Na przykład gotowany po ugotowaniu bulionu. Pieczone lub wędzone też będą działać – jak wolisz. Przed podaniem posyp ją bazylią lub innymi ulubionymi ziołami.
Składniki
- ciasto drożdżowe (do pizzy) – 1 rzecz
- filet z kurczaka (gotowe) – 100 g
- oliwki - 1 garść
- cebula fioletowa - 50 g
- pomidory - 1 rzecz
- papryka - 60 g
- sos pomidorowy - 100 g
- bryndza - 60 g
- ser - 60 g
- bazylia - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posmaruj bazę pizzy sosem pomidorowym.
Drobno posiekaj wszystkie składniki nadzienia i rozłóż.
Na koniec ułóż kostki sera feta, tarty ser i listki bazylii.
Piecz pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy