galaretka Agrestowa z pomarańczą

40 min
4 porcje
Galaretka z agrestu z pomarańczą
Anna, stock.adobe.com
0

Połączenie agrestu z pomarańczą to tylko dar niebios dla każdego kęsa. Może to być dżem, dżem, ale dziś proponuję zrobić z nich galaretkę. Kwaśny, niesamowicie aromatyczny-niesamowita uczta na herbatę lub dodatek do jogurtów z owsianką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż agrest przez maszynę do mięsa. Wyciśnij tam sok pomarańczowy.

Połącz pektynę i 4 łyżki cukru. Dodaj do przedmiotu obrabianego i wymieszaj.

Doprowadź do wrzenia i dodaj więcej cukru do smaku.

Gotuj galaretkę przez 7 minut i wlej do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy