galaretka z czarnej porzeczki i malin

1 godz. 0 min.
4 porcje
Galaretka z czarnej porzeczki i malin
Oksana łaźnia, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich możliwych zimowych preparatów chciałbym bardziej szczegółowo zatrzymać się na galarecie. Z jednej strony jest bardzo prosty w przygotowaniu. Z drugiej strony jest to już pełnoprawny deser, który nawet nie wymaga dodatków. Opowiadam na przykładzie malin i porzeczek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel jagodę blenderem i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier, zagotuj galaretkę i gotuj przez 5 minut.

Pozwól mu ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut.

Powtórz poprzedni krok jeszcze raz.

Rzuć galaretkę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy