squash z jabłkami na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Squash z jabłkami na zimę
0

Sekretem sukcesu tego przepisu są małe squash i podobnie małe jabłka, aby były mniej więcej tej samej wielkości. Dzięki temu praca z nimi będzie znacznie wygodniejsza. Zwykle przygotowuję taką przekąskę w kraju, więc nie ma problemów ze zbiorami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i pokrój jabłka i squash według uznania.

Włóż wszystko do emaliowanego pojemnika, przesuwając liście. Możesz wziąć liście trawy cytrynowej lub inne.

Zagotuj 1,5 l wody z cukrem i solą i lekko ostudź.

Usmaż mąkę żytnią na patelni i rozcieńcz w marynacie.

Wlać marynatę do przedmiotu obrabianego, przykryć gazą w kilku warstwach, a następnie pozostawić pod uciskiem.

Wyjmij pojemnik w zimne miejsce i zostaw. Obrabiany przedmiot jest gotowy, gdy wypełnienie przestanie się pienić.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy