Sekretem sukcesu tego przepisu są małe squash i podobnie małe jabłka, aby były mniej więcej tej samej wielkości. Dzięki temu praca z nimi będzie znacznie wygodniejsza. Zwykle przygotowuję taką przekąskę w kraju, więc nie ma problemów ze zbiorami.
Składniki
- Patisson - 1 kg
- jabłka - 1 kg
- liście wiśni - 8 sztuk
- liście porzeczki - 8 sztuk
- cukier - 50 g
- sól - 25 G
- mąka żytnia - 15 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i pokrój jabłka i squash według uznania.
Włóż wszystko do emaliowanego pojemnika, przesuwając liście. Możesz wziąć liście trawy cytrynowej lub inne.
Zagotuj 1,5 l wody z cukrem i solą i lekko ostudź.
Usmaż mąkę żytnią na patelni i rozcieńcz w marynacie.
Wlać marynatę do przedmiotu obrabianego, przykryć gazą w kilku warstwach, a następnie pozostawić pod uciskiem.
Wyjmij pojemnik w zimne miejsce i zostaw. Obrabiany przedmiot jest gotowy, gdy wypełnienie przestanie się pienić.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy