Słodka adjika na zimę

1 godz. 20 min.
12 porcji
Słodka adżika na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz eksperymenty kulinarne? Wtedy pokochasz przepis na słodką adjika. Nasiona z ostrej papryki są usuwane, więc sos jest całkowicie nieostry. Zaleca się przechowywanie takiej konserwacji w ciemnym, chłodnym miejscu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory, obrany czosnek i paprykę przez maszynę do mięsa.

Pokrój ostrą paprykę na pół wzdłuż, obierz nasiona i posiekaj w ten sam sposób.

Połącz półfabrykaty w dużym rondlu, dodaj przyprawy, olej, cukier, sól i gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Rozłóż gorącą Adjikę na wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy