Wstań jutro wcześnie i przygotuj dla swojej rodziny aromatyczne Pancake. Aby były puszyste, gotowe ciasto należy schłodzić w lodówce. Podczas smażenia lepiej trzymać miskę ciasta w zimnej wodzie z lodem.
Składniki
- jaja kurze - 3 kawałki
- kefir (ciepły) – 250 ml
- mąka - 1,5 szklanki
- cukier - 3 art.
- sól - na czubku noża
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- esencja waniliowa - 2 krople
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Lekko ubij jajka z cukrem i solą.
Dodaj esencję waniliową, ciepły kefir i wymieszaj.
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszaj, aż będzie gładka. Włóż gotowe ciasto do lodówki na 10 minut.
Rozgrzej olej na patelni, wlej trochę ciasta na środek i smaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony.
Powtórz kroki z pozostałym ciastem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy