Idealne nadzienie do chaczapuri pochodzi ze świeżej wołowiny i soczystych pomidorów. Nawet jeśli jest to chaczapuri z chleba pita. W rzeczywistości są niewiele gorsze od klasycznych, ale gotują się wielokrotnie szybciej, ponieważ nie trzeba rozstawiać ciasta.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- jaja kurze - 1 rzecz
- mleko - 4 art.
- wołowina - 200 g
- pomidory - 2 kawałki
- Chili - 1 pieprz
- pietruszka - 4 gałązki
- cebula - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wołowinę, pomidory, pietruszkę, chili i cebulę.
Podsmaż trochę nadzienie, aby nadmiar soku zniknął.
Ubij jajko mlekiem.
Pokrój jeden arkusz chleba pita na kawałki i namocz w tej mieszance.
Połóż drugi arkusz na natłuszczonej patelni, aby zwisały krawędzie.
Rozłóż trochę skrawków na wierzchu.
Na nich - nadzienie i ponownie skrawki z resztkami mieszanki mlecznej.
Schowaj zwisające krawędzie, dobrze dociśnij i smaż chleb pita pod pokrywką na małym ogniu przez 7 minut na stronę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy