pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z wołowiną i pomidorami pita

30 min
2 porcje
Chaczapuri z wołowiną i pomidorami pita
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Idealne nadzienie do chaczapuri pochodzi ze świeżej wołowiny i soczystych pomidorów. Nawet jeśli jest to chaczapuri z chleba pita. W rzeczywistości są niewiele gorsze od klasycznych, ale gotują się wielokrotnie szybciej, ponieważ nie trzeba rozstawiać ciasta.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj wołowinę, pomidory, pietruszkę, chili i cebulę.

Podsmaż trochę nadzienie, aby nadmiar soku zniknął.

Ubij jajko mlekiem.

Pokrój jeden arkusz chleba pita na kawałki i namocz w tej mieszance.

Połóż drugi arkusz na natłuszczonej patelni, aby zwisały krawędzie.

Rozłóż trochę skrawków na wierzchu.

Na nich - nadzienie i ponownie skrawki z resztkami mieszanki mlecznej.

Schowaj zwisające krawędzie, dobrze dociśnij i smaż chleb pita pod pokrywką na małym ogniu przez 7 minut na stronę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy