Jedną z najlepszych kombinacji na każdą okazję jest kurczak ze szpinakiem. Tym razem proponuję zrobić takie nadzienie do chaczapuri. Okazuje się bardzo świeży, oryginalny, a jednocześnie niesamowicie satysfakcjonujący. Gotuje się również na patelni!
Składniki
do testu:
- mleko - 150 ml
- oliwa z oliwek - 3 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 350 g
- suche drożdże - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
do nadzienia:
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- szpinak - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz suche i mokre składniki ciasta osobno, a następnie wymieszaj.
Pozostaw ciasto na godzinę w cieple, podziel na części i rozwałkuj.
Drobno posiekaj kurczaka lub przepuść przez maszynę do mięsa.
Smaż na złoty kolor, dopraw, dodaj posiekany szpinak i smaż przez kolejne 2 minuty.
Umieść nadzienie na tortillach, zbierz je w woreczki i ponownie rozwałkuj.
Smaż chaczapuri na patelni przez 5 minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy