Ulubiony "Śledź pod futrem" można ugotować z makrelą. Z takiego dodatku smak jest jeszcze bogatszy i bogatszy. Ponadto makrela łatwo oddziela się od kości, więc przygotowanie sałatki zajmie bardzo mało czasu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź pokrój, obierz makrelę, wypatrosz i posiekaj.
Ugotowane warzywa i jajka zetrzyj na tarce, drobno posiekaj cebulę nożem.
Ułóż śledzie z makrelą, cebulą i ziemniakami warstwami na szerokim talerzu. Pieprz, sól i posmaruj majonezem.
Dodaj warstwę marchwi, a następnie jajka i buraki zmieszane z maoynese.
Możesz posmarować gotową sałatkę majonezem na wierzchu, udekorować ziołami i żurawiną. Przed podaniem Wstaw naczynie do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy