sałatki 22.01.2022

sałatka ze śledziem i makrelą pod futrem

30 min
8 porcji
Sałatka ze śledziem i makrelą pod futrem
yvdavid, stock.adobe.com
0

Ulubiony "Śledź pod futrem" można ugotować z makrelą. Z takiego dodatku smak jest jeszcze bogatszy i bogatszy. Ponadto makrela łatwo oddziela się od kości, więc przygotowanie sałatki zajmie bardzo mało czasu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź pokrój, obierz makrelę, wypatrosz i posiekaj.

Ugotowane warzywa i jajka zetrzyj na tarce, drobno posiekaj cebulę nożem.

Ułóż śledzie z makrelą, cebulą i ziemniakami warstwami na szerokim talerzu. Pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Dodaj warstwę marchwi, a następnie jajka i buraki zmieszane z maoynese.

Możesz posmarować gotową sałatkę majonezem na wierzchu, udekorować ziołami i żurawiną. Przed podaniem Wstaw naczynie do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy